من مصطفی شاه امیری هستم کارشناس ارشد نرم افزار ، تحلیل گر و برنامه نویس سامانه های تحت وب و وب سایت های اینترنتی . در این ویدیو قد داریم با مفاهیم ORM آشنا بشیم وم خواهیم ببینیم ORM چیست؟ چه کمکی به ما می‌کند؟ و چه مزایا و معایبی خواهد داشت. همچنین با انواع ORM در تکنولوژی ها و فریمورک های معروف آشنا بشیم

هدف ORM این است که با استفاده از زبان برنامه‌نویسی مورد نظرتان و با کمک گرفتن از قدرت پارادایم شئ‌گرایی جداول و ستون‌های مربوط به بانک اطلاعاتی‌تان را توسعه دهید.

ORM یک لایه واسط بین کلاس های زبان برنامه نویسی و داده های ذخیره شده در پایگاه داده می باشد.کار ORM نگاشت اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده بر روی کلاس های ما در زبان برنامه نویسی می باشد.

قبل از پیدایش ORM ها این کار را به صورت دستی توسط ما برنامه نویس ها انجام می شد که کاری طاقت فرسا و پر خطر بود. به دلیل این که نام ستون ها و غیره... را باید دستی ست می کردیم ، کوچک ترین تغییراتی ممکن بود خطاهای به وجود بیاورد و برنامه از کار بیوفتتد. امروزه اکثر برنامه نویسان از ORM ها استفاده می کنند.

 

البته این نکته را هم در نظر بگیرید که انجام این کار توسط ORM یک سرباری ایجاد می کند که در داده های با حجم بالا ممکن است این سربار چشمگیر باشد و ما مجبور باشیم برای افزایش سرعت از همان روش قدیمی یا از یک مینی ORM مانند dapper استفاده کنیم.

 

در واقع هر آنچه که شما در پارادایم شئ‌گرا با آن سر و کار دارید می‌تواند به اصطلاحات مربوط به دنیای دیتابیس‌ها تبدیل شود. برای مثال زمانی که شما یک کلاس (مدل) جدید ایجاد می‌کنید در بانک اطلاعاتی‌تان یک جدول درست خواهد شد. هر موقع یک خاصیت را تعریف می‌کنید، یک ستون جدید به جداول‌تان اضافه خواهد شد.

 

یکی از اهداف ORM این است که شما را از پیچیدگی بسیار زیادی نوشتن کوئری با استفاده از زبان SQL دور نگه داشته و به روش منطقی‌ و ساده‌تری دیتابیس‌تان را توسعه دهید.

 

البته این روش نیز می‌تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد اما در نهایت یک روش اثبات شده بوده و بسیاری از افراد در زمینه توسعه اپلیکیشن‌های مورد نظرشان از این خاصیت استفاده می‌کنند.